Dzisiaj, na pierwszej godzinie lekcyjnej przygotowaliśmy zdrowe, kolorowe kanapki. Z zaangażowaniem dobieraliśmy składniki, aby kanapka wyglądała wyjątkowo i estetycznie. Na stołach nie zabrakło sałaty, pomidorów, ogórków, papryki oraz innych zdrowych składników. Kanapki posypaliśmy klasowym szczypiorkiem. Nasze kanapki nie tylko były smaczne, zdrowe, ale także ładnie ozdobione 😎 Stwierdzamy jednogłośnie, że samodzielnie wykonane II śniadanie smakowało wybornie.
Celem tych kulinarnych warsztatów było poznanie kolejności działań przygotowania kanapki, kształcenie nawyków odpowiedniego odżywiania, rozwijanie kreatywności i doskonalenie samodzielności oraz dbałość o higienę podczas sporządzania posiłków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Miły Gościu, miło nam będzie, jeśli zostawisz komentarz. Pamiętaj, aby się podpisać.